marți, 27 aprilie 2010

Luz Maria


Acţiunea din "Luz María" are loc între anii 1894 şi 1900, o epocă a pionieratului ştiinţific. Angie Cepeda este "Luz María", cunoscută, la început, ca fiind "Lucecita", o frumoasă tânără de la ţară, naivă şi fără educaţie, care a crescut în mijlocul naturii.

Titlul original: Luz Maria
Tara: Peru‚
Productie: Eduardo Macías
Anul: 1998



Distributie:

Angie Cepeda- Luz María 'Lucecita' Camejo
Christian Meier - Gustavo Gonsálvez
Mariela Alcal - Mirta Valdez
Sonia Oquendo - Graciela de Mendoza y Rivero
Rosalinda Serfaty - Angelina Mendoza y Rivero de Gonsálvez
Teddy Guzmán - Modesta viuda de Cosío
Flor de María Andrade - Rosa Camejo
Gabriel Anselmi - Frankie
Tatiana Astengo - Ofelia
Agustín Benítez - Dr. Gutiérrez
Élide Brero - María Santander viuda de Mendoza y Rivero
Ernesto Cabrejos - Doctor
Jesús Delaveaux - Miguel Mendoza y Rivero

Viaţa liniştită a Lucecitei ia sfârşit atunci când, din cauza unei boli grave, viaţa mamei sale,"Rosa Camejo" (Flor de María Andrade) este pusă în pericol, iar Lucecita trebuie să plece în capitală. La Lima se cazează în casa lui "Modesta Viuda de Cosío" (Teddy Guzmán), servitoare la familia Mendoza. Pe patul de moarte, mama Lucecitei îl cheamă pe Miguel Mendoza, capul familiei Mendoza care este, de fapt, tatăl natural al Lucecitei. Rosa îl face pe don Miguel să jure că, după moartea ei, va avea grija de Lucecita.

Miguel Mendoza o va lua pe Lucecita servitoare la casa lui, neavând curajul să-i spună adevărul soţiei sale, Graciela, o femeie rece şi calculată. În vasta proprietate Mendoza Lucecita îl va cunoaşte pe Gustavo, un tânăr frumos şi şcolit, un iubitor al naturii şi al vieţii simple. Gustavo este căsătorit cu singura fiică a lui Mendoza, Angelina. Ea este o femeie posesivă, egoistă, care stă ţintuită într-un scaun cu rotile, pretinzând că este invalidă, ştiind că aceasta este singura modalitate de a-l ţine pe Gustavo lângă ea. Încetul cu încetul, Lucecita reuşeşte să se facă îndrăgită de către toţi cei din jur, în special de către Gustavo. Între cei doi tineri se naşte o atracţie foarte puternică, dar, confuză şi cu teamă în suflet, Lucecita pleacă din Lima.

Destinul face ca cei doi să se reîntâlnească şi să se iubească, iar Lucecita rămâne însărcinată. Plină de căinţă, ea se întoarce la Lima, unde trăieşte ascunsă. Între timp, tatăl său adevarat, Miguel, care este grav bolnav, o caută pe Lucecita şi, vrând să-şi îndrepte greşelile, o aduce să locuiască la el acasă. Acolo, ea se reîntâlneşte cu Gustavo. Împreună vor lupta pentru dragostea lor, se căsătoresc şi Lucecita o naşte pe fata lor, María Rosa.

Angelina nu poate admite că l-a pierdut pe Gustavo şi-i întinde acestuia o capcană. Planul eşuează, ea moare, iar el îşi pierde memoria. Împreună cu fiica lui, Gustavo este internat într-un sanatoriu din ţară. Lucecita va începe căutarea soţului şi a fetei sale, dar fără succes. În ciuda tuturor dificultăţilor, ea nu-şi va pierde niciodată speranţa că, într-o bună zi, familia ei va fi din nou împreună. Pentru a-şi câştiga existenţa, părăseşte reşedinţa Mendoza şi se angajează ca servitoare într-o casă. Va trebui, totuşi, să plece din acea casă, pentru că fiul cel mare al familiei unde ea lucrează se îndrăgosteşte de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate